Mellemmåltider

Opdateres løbende...

Knækbrød til det hele….. 

- og så endda fyldt med masser af fibre, olier, vitaminer, mineraler.

Brug disse nærende knækbrød som mellemmåltid i madpakken til børn og voksne, gerne med frugt ?eller grønt? hertil. Knasende lækre er de til både kolde og varme supper, til en god måltidssalat eller til en smagfuld tapas med gode oste, pålæg, humus, pesto, oliventapenade og sammen med et glas rødvin og dejlige mennesker?

Her får du opskriften, til 2 bageplader. (OBS: så nem, at alle kan hjælpe til)

1 dl. solsikkekerner
1 dl. sesamfrø
1 dl. hørfrø
1 dl. græskarkerner
½ dl. chiafrø
1 spsk. loppefrøskaller
2 tsk. salt + ca. 2 tsk. grovsalt til at drysse på dejen før bagning.
2 dl. majsmel
1 dl. havregryn, finvalsede
1 dl. Quinoamel, fuldkornsrismel, rugmel eller igen havregryn.
¾ dl. olivenolie
5 dl. vand

Alt blandes godt og trækker i ca. 15 min, hvorefter dejen fordeles på de to bageplader. Mellem to stykker bagepapir kan dejen rulles flad eller ”smøres” ud med hænderne. Drys salt ud over hele dejen og rul med pizzahjul el.lign i det ønskede mønster. Bages i forvarmet ovn 50-60 min v. ca. 160 grader (pladerne kan byttes rundt når halvdelen af tiden er gået.

Rigtig god fornøjelse.